Ivana Rokvić
Instruktor grupe za italijanski jezik
 
Telefon: 063/391179
E-mail: iva.rokvic@gmail.com

Rodjena u Beogradu 1981. godine. 2003. godine završila napredni kurs italijanskog jezika i kulture (Università per stranieri “Dante Alighieri”, Reggio Calabria, Italia). Diplomirala na Katedri za italijanski jezik i književnost 2005. godine. 2005/2006 završila Master studije na Univerzitetu u Veroni (Master in lingue per il commercio internazionale). Stekla diplome o znanju italijanskog jezika na nivou C2 (Certificato di Conoscenza della Lingua Italiana – CELI 5, Università per stranieri, Perugia, Italia) i engleskog jezika na nivou C1 (CAE - Certificate in Advanced English, University of Cambridge, UK). Završila kurs simultanog i konsekutivnog prevođenja u školi usmenog prevođenja Multilingua iz Beograda.

Od 2003. godine radi kao free-lance prevodilac (Vannini Editrice, World Trade Center Belgrade, Istituto nazionale per il Commercio Estero,  AcegasAps SpA, Unesco, Camera di Commercio Italo-Serba, Confindustria Udine, Privredna komora Srbije, Turistička organizacija Beograda i dr.).

2006. godine radila kao prevodilac u komercijalnom odeljenju u sedištu firme Calzedonia Spa u Veroni. Od 2007. radi u Italijanskom institutu za spoljnu trgovinu kao saradnik na projektima u oblasti bilateralne saradnje između Srbije i Italije. Od 2010. godine sarađuje sa Komorom italijansko-srpskih privrednika u oblasti edukacije, prevodilaštva i promocije italijanske tradicije. Aktivno se bavi podučavanjem italijanskog jezika (kursevi za zaposlene u Fiat Automobili Srbija doo u Beogradu, u MS Koloseum doo i dr.). Od 2011. radi kao instruktor za simultano i konsekutivno prevođenje u Školi Multilingua.
 
Povratak na prethodnu stranu